הקמת אתר אינטרנט – דומיין, אחסון, מה עוד צריך לדעת?

אז זהו, ההחלטה התקבלה – מקימים אתר! אז מה עכשיו?
טוב, אז הבסיס מאחורי כל אתר מבוסס על שני מרכיבים:

  1. כתובת האתר / דומיין. זה למעשה חץ שמפנה את הגולשים לאתר שלנו.  מי שיקליד את הכתובת בדפדפן החץ יחבר אותו אל החומרים שלנו (עמודים, תמונות, וידאו, סאונד, קבצים).
  2. שרת אחסון – שטח אחסון הקבצים (פיזית) שאליו מפנה החץ שלנו.  ממש כמו המחשב בבית ששומר על הנתונים שלנו ככה מוקצה לנו שטח במחשב (שרת) שיושב בחוות שרתים ופעיל 24 שעות ביממה.

דומיין ואחסון ניתן לרכוש אצלנו במחיר מיוחד. אגב, ניתן לרכוש את השניים אצל שני ספקים שונים, כל עוד מוודאים שהחץ מפנה למקום הנכון.

איך יודעים לאן להפנות?
השם המקצועי לתהליך נקרא "הגדרת כתובות DNS". בגדול חשבון האחסון שרכשנו נותן לנו הנחיות לאן להפנות את חץ הדומיין (בד"כ שתי כתובות דוגמת ns1.spaces.co.il  ns2.spaces.co.il) ואלו בדיוק ההגדרות שמזינים עבור הדומיין.  מכיוון שהאינטרנט כולו צריך להכיר את הכתובת יש תקופת עדכון לכל שינוי שכזה – בד"כ בין שעתיים ל 12 שעות.

אחרי התהליך הזה, סיימנו את "בניית הבית" ועכשיו צריך למלא אותו בתכנים.
שטח האחסון הוא בסה"כ מקום, איך יוצרים ממשק / עמודי אתר כמו שאנחנו מכירים?
בשביל זה המציאו את פורמט ה HTML שיכול להכיל טקסט, תמונות, וידאו, קישורים וכל מה שמופיע בעמודי רשת.
אפשר ללמוד HTML והטכנולוגיות הקשורות (javascript, css ועוד אינספור שפות צד לקוח וצד שרת) ממדריכים שונים ברשת או מספרים אמיתיים מנייר ואפילו מקורסים שונים בעולם הגדול עם אנשים שעומדים בכיתה ומסבירים!
אופציה נוספת היא להשתמש במערכת לניהול תוכן (לדוגמא WordPress, Drupal) שמאפשרת לייצר עמודי תוכן מרשימים ועשירים באמצעות ממשק נוח וקל לשימוש שאינו מצריך ידע בקוד שמאחורי המערכת.  אגב, בפאנל הניהול בחשבונות האחסון שלנו ניתן להתקין מערכת ניהול שכזו בלחיצת כפתור.

לכל מאפיין מיוחד או פיתוח מורכב בו אתם מעוניינים אתם פונים למומחה קוד שיבצע את המשימה עבורכם. היי, אנחנו ממש טובים בזה! 

זו סכימה מאוד כללית לתהליך בתקווה שהצלחתם לעקוב. אל תחששו, אפשר בהחלט להקים אתר בסיסי לבד. יש הרבה מאוד מידע בנושא ברחבי הרשת וגם אנחנו נשמח לעזור אם רק תצרו אתנו קשר.

נגישות